Malzemeler
Tart Hamuru İçin
125 gram tereyağ yada margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri İçin
Siyah üzüm
Pudra şekeri
Yapılışı
- Tart hamuru için bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Tart kalıbını yağlayarak hamuru içine yayın.
- Hamurun üzerini çatalla bir kaç yerinden delin. 180 derecedeki fırında hamur kızarana kadar pişirin. Pişen tart hamurunu soğumaya bırakın.
- Bu arada kreması için bir tencerede süt, un, şeker, ve vanilyayı karıştırın. Ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebinin içine toz krem şantiyi dökün ve iyice karıştırın.
- Ilınan kremayı tart hamurunun üzerine dökerek yayın. Üzerine üzüm tanelerin dizin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder