16 Mart 2018 Cuma

Üzümlü Tart Tarifi




Malzemeler

Tart Hamuru İçin

125 gram tereyağ yada margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin

1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Üzeri İçin

Siyah üzüm
Pudra şekeri

Yapılışı


  1. Tart hamuru için bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Tart kalıbını yağlayarak hamuru içine yayın.
  2. Hamurun üzerini çatalla bir kaç yerinden delin. 180 derecedeki fırında hamur kızarana kadar pişirin. Pişen tart hamurunu soğumaya bırakın.
  3. Bu arada kreması için bir tencerede süt, un, şeker, ve vanilyayı karıştırın. Ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebinin içine toz krem şantiyi dökün ve iyice karıştırın.
  4. Ilınan kremayı tart hamurunun üzerine dökerek yayın. Üzerine üzüm tanelerin dizin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: