Malzemeler
1 adet hazır pandispanya keki (marketlerde satılıyor.)
2 su bardağı süt + yemek kaşığı nescafe (ikisini karıştır)
Yarım kilo süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 kutu labne peyniri
Üzerine
Kakao
Yapılışı
- Hazır kekin ilk parçasını nescafeli süt'ün yarısı ile ıslatın. Bir tencereye sütü, şekeri, yumurtayı ve unu ilave ederek, devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebinin içine labne peynirini ekleyerek iyice karıştırın. Nescafeli sütle ıslatılan ilk kekin katına peynirli kremadan sürün.
- İkinci kek parçasını üzerine kapatın ve kalan nescafeli sütle ıslatın. Kekin üst ve yanlarını yani kekin her yerini krema ile kaplayın.
- Soğuması için dolapta 4-5 saat kadar bekletin. İyice soğuduktan sonra üzerine kakao serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder