6 Mart 2018 Salı

Kolay Tramisu Tarifi




Malzemeler

1 adet hazır pandispanya keki (marketlerde satılıyor.)
2 su bardağı süt +  yemek kaşığı nescafe (ikisini karıştır)
Yarım kilo süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 kutu labne peyniri

Üzerine 

Kakao

Yapılışı


  1. Hazır kekin ilk parçasını nescafeli süt'ün yarısı ile ıslatın. Bir tencereye sütü, şekeri, yumurtayı ve unu ilave ederek, devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
  2. Muhallebinin içine labne peynirini ekleyerek iyice karıştırın. Nescafeli sütle ıslatılan ilk kekin katına peynirli kremadan sürün. 
  3. İkinci kek parçasını üzerine kapatın ve kalan nescafeli sütle ıslatın. Kekin üst ve yanlarını yani kekin her yerini krema ile kaplayın. 
  4. Soğuması için dolapta 4-5 saat kadar bekletin. İyice soğuduktan sonra üzerine kakao serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: