21 Mart 2018 Çarşamba

Kuru Meyveli Tavuk Eti Tarifi




Malzemeler

500 gram tavuk kalça eti
50 gram kuru erik
50 gram kuru kayısı
1 çay bardağı su
5-6 adet közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kuru kekik
2-3 yemek kaşığı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Yapılışı


  1. Kuru kayısı ve erikleri 1 çay bardağı suda yumuşaması için bekletin. Suyunu süzerek bir kenara bırakın.
  2. Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları soyarak ezin. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp, soğan ve sarımsağı kavurun. 
  3. Tavuk etlerini de ilave ederek kavurun. Ayırdığınız sudan 2 yemek kaşığı ekleyin. Tuz, zerdeçal, kırmızı toz biber, kekik, defne yaprağı ve sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  4. Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Suyunu hafifçe çekerek 15 dakika kadar pişirin. 
  5. Közlenmiş biberleri servis tabağına uzun olacak şekilde kesip dizin. Üzerine tavukları sosu ile beraber ilave edin. sıcak servis yapın.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: