Malzemeler
500 gram tavuk kalça eti
50 gram kuru erik
50 gram kuru kayısı
1 çay bardağı su
5-6 adet közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kuru kekik
2-3 yemek kaşığı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Yapılışı
- Kuru kayısı ve erikleri 1 çay bardağı suda yumuşaması için bekletin. Suyunu süzerek bir kenara bırakın.
- Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları soyarak ezin. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp, soğan ve sarımsağı kavurun.
- Tavuk etlerini de ilave ederek kavurun. Ayırdığınız sudan 2 yemek kaşığı ekleyin. Tuz, zerdeçal, kırmızı toz biber, kekik, defne yaprağı ve sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Suyunu hafifçe çekerek 15 dakika kadar pişirin.
- Közlenmiş biberleri servis tabağına uzun olacak şekilde kesip dizin. Üzerine tavukları sosu ile beraber ilave edin. sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder