16 Mart 2018 Cuma

Nane Bezelye Püresi Tarifi




Malzemeler

300 gram iç bezelye
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarçın
6-7 dal nane
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı


  1. İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayarak,süzün. 2 yemek kaşığı kadar bezelyeyi ayırın ve kalan bezelyeleri ezerek püre haline getirin.
  2. Yumurta, krema, kaşar peyniri rendesi, tarçın ve tuzu ekleyip karıştırın. Kalıpları zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız bezelye püresini kalıplara paylaştırın.
  3. Kalıpların üzerini folyo ile kapatarak, 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin. Fırından alarak soğutun.
  4. Püreyi kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin.
  5. Bezelye pürelerini taze nane yaprakları ve önceden ayırdığınız bezelyeler ile süsleyin. Servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: