Malzemeler
300 gram iç bezelye
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarçın
6-7 dal nane
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı
- İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayarak,süzün. 2 yemek kaşığı kadar bezelyeyi ayırın ve kalan bezelyeleri ezerek püre haline getirin.
- Yumurta, krema, kaşar peyniri rendesi, tarçın ve tuzu ekleyip karıştırın. Kalıpları zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız bezelye püresini kalıplara paylaştırın.
- Kalıpların üzerini folyo ile kapatarak, 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin. Fırından alarak soğutun.
- Püreyi kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin.
- Bezelye pürelerini taze nane yaprakları ve önceden ayırdığınız bezelyeler ile süsleyin. Servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder