14 Mart 2018 Çarşamba

Mürdüm Erikli Tart Tarifi




Malzemeler

Tart Hamuru İçin

3,5 su bardağı un
125 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta

Üzeri İçin

1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt
10-12 adet mürdüm eriği

Üzerine Serpmek İçin

Pudra şekeri

Yapılışı


  1. Tart hamur malzemelerinin hepsini derin bir yerde karıştırarak  iyice yoğurun. Tart kalıbının her yerini  margarinle yağlayın. (Benim tart kalıbım olmadığı için borcamda yaptım.)
  2. Tart hamurunu buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen tart hamurunu, tart kalıbına koyarak elinizle hafif kenarları dik olacak şekilde bastırarak açın. 
  3. Hamuru çatalla her yerinden delin. Bu arada pudingi sütle pişirin. Pişen pudingi soğutun. Soğuduktan sonra hamurun üzerine güzelce her yerine gelecek şekilde dökün.
  4. Bu arada erikleri ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Mürdüm erikleri tartın üzerine dökülen pudingin üzerine dizin.
  5. Mürdüm eriklerinin hepsine toz şeker serpin. Mürdüm erikli tartı önceden 180 derecede ısınmış fırında pişirin. Tartınız soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. (Ben tart sıcakken pudra şekerini döktüğüm için belli olmuyor.)
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: