Malzemeler
1 litre süt
2-3 şeftali
20-25 adet vişne
3 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı irmik
5-6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı
- Şeftalilerin kabuklarını soyarak, ince ince dilimleyin.Bir tencereye 1 çay bardağı suyu, şekeri ve şeftalileri ekleyerek 3-5 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tencereye mısır nişastası, irmik ve sütü koyun ve kaynayana kadar sürekli karıştırın. İçine ağız tadınıza göre şeker ilave edin. (5-6 yemek kaşığı)
- Pişen tatlıyı bir cam kaseye dökerek soğumaya bırakın. Servisten önce üzerini şeftali, muz ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder