Malzemeler
4 adet yufka
Sosu İçin
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
İçi İçin
350 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Önce iç harcını hazırlayın. Bunun için sıvı yağın tavaya oyun. İçine küp doğranan soğanları ilave ederek soteleyin. Sotelenen soğanlara kıymaları ekleyin ve kıymaları da kavurun.
- Sosu için süt, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kapta iyice çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yağlanan tepsiye bir yufkayı serin.
- Üzerine sosu dökün. İkinci yufkayı büzgülü şekilde üzerine serin. Yine sos dökerek kıymalı harçtan da her yerine serpelim. Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
- En üstüne yufkanın sarkan kenarlarını düzün şekilde kapatın. Sosun hepsini üzerine dökerek her yerine yayın.
- Önceden 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder