14 Mart 2018 Çarşamba

Kıymalı Börek Tarifi (Hazır Yufkadan)




Malzemeler

4 adet yufka

Sosu İçin

2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ


İçi İçin

350 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı


  1. Önce iç harcını hazırlayın. Bunun için sıvı yağın tavaya oyun. İçine küp doğranan soğanları ilave ederek soteleyin. Sotelenen soğanlara kıymaları ekleyin ve kıymaları da kavurun. 
  2. Sosu için süt, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kapta iyice çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yağlanan tepsiye bir yufkayı serin. 
  3. Üzerine sosu dökün. İkinci yufkayı büzgülü şekilde üzerine serin.  Yine sos dökerek kıymalı harçtan da her yerine serpelim. Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
  4. En üstüne yufkanın sarkan kenarlarını düzün şekilde kapatın. Sosun hepsini üzerine dökerek her yerine yayın.
  5. Önceden 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: