Malzemeler
Köftesi için
250-300 gram kıyma
1 büyük soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi yada 1 çay bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzerine
1 adet soğan
1 kutu krema
1,5 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet patates
2 adet patlıcan
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Köfte malzemelerini derin bir kaba alarak yoğurun. Yuvarlak köfteler yapın. Diğer tarafta patates ve patlıcan küp doğranır ve zeytinyağında kızartılır.
- Borcam bir kaba kızartılan patates ve patlıcan alınır. Yuvarlak yapılmış köfteler tavada kalan zeytinyağında kızartılır.
- Köfteler de sebzelerin üzerine konur. En son tavaya küp doğranan soğanlar alınır ve kavrulur.,
- Derin bir kasede krema, süt, tuz karabiber ve kimyon karıştırılır. Bu karışım köftelerin üzerine dökülerek fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder