Malzemeler
6-7 yaprak büyük lahana yaprağı
Yarım kilo tavuk bonfile
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
6-7 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Lahana yapraklarının damarlarını çıkararak suda az haşlayın. Delikli kepçe ile sudan alarak bir kenara soğuması için bırakın.
- Bu arada tavuk bonfileleri küp küp doğrayarak, erimiş tereyağında kavurun. Küp doğranan soğan ve pirinci ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
- Rendelenmiş sarımsak ve küp doğranan havuçları da ekleyin. Salça, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin.
- Lahana yapraklarından birini bir kaseye yerleştirerek içine hazırlanan harçtan yeteri kadar koyun. Lahananın dışarda kalan kısmını üzerine kapatarak, ters çevirip tencereye yerleştirin.
- Aynı işlemi diğer lahana yaprakları içinde yapın. Tencereye 1 çay bardağı su ilave ederek lahanalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder