5 Mart 2018 Pazartesi

Lahana Bohçası Tarifi




Malzemeler

6-7 yaprak büyük lahana yaprağı
Yarım kilo tavuk bonfile
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
6-7 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Lahana yapraklarının damarlarını çıkararak suda az haşlayın. Delikli kepçe ile sudan alarak bir kenara soğuması için bırakın.
  2. Bu arada tavuk bonfileleri küp küp doğrayarak, erimiş tereyağında kavurun. Küp doğranan soğan ve pirinci ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  3. Rendelenmiş sarımsak ve küp doğranan havuçları da ekleyin. Salça, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin.
  4. Lahana yapraklarından birini bir kaseye yerleştirerek içine hazırlanan harçtan yeteri kadar koyun. Lahananın dışarda kalan kısmını üzerine kapatarak, ters çevirip tencereye yerleştirin.
  5. Aynı işlemi diğer lahana yaprakları içinde yapın. Tencereye 1 çay bardağı su ilave ederek lahanalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: