Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım kangal küp doğranmış sucuk
1 adet küp doğranmış domates
Tuz
Su
Yapılışı
- Fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek, düdüklü tencerede fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün. Bir tencereye zeytinyağını alın ve küp doğranan soğanı ekleyerek, kavurun.
- Salçayı da ilave edin ve kavurun. Küp doğranan sucukları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. En son haşlanan kuru fasulyeleri, tuzu ve fasulyelerin üzerini geçene kadar su ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. işen sucuklu kuru fasulye'yi sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder