1 Mart 2018 Perşembe

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım kangal küp doğranmış sucuk
1 adet küp doğranmış domates
Tuz
Su

Yapılışı


  1. Fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek, düdüklü tencerede fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün. Bir tencereye zeytinyağını alın ve küp doğranan soğanı ekleyerek, kavurun.
  3. Salçayı da ilave edin ve kavurun. Küp doğranan sucukları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. En son haşlanan kuru fasulyeleri, tuzu ve fasulyelerin üzerini geçene kadar su ilave edin.
  4. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. işen sucuklu kuru fasulye'yi sıcak servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: