26 Mart 2018 Pazartesi

Patates Püreli Enginar Tarifi




Malzemeler

6 adet enginar
3-4 adet patates
Yarım yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
2-3 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Enginarları suyunu süzerek tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyerek tuzunu ve ununu ekleyip, karıştırın. Yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Derin bir kapta 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle alıp süzgece çıkarın. 
  3. Üzerine hazırlanan limonlu zeytinyağlı sosu gezdirin. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyarak ezin. Dereotunun yarıdan fazlasını patates püresinin içine ekleyin. 
  4. Kalan zeytinyağ, limon suyu, karabiber ve biraz tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan püreyi enginarların içine eşit olarak paylaştırın.
  5. Üzerine kalan dereotunu serperek zeytin dilimleri ile süsleyin. Maydanozu da kıyıp üzerine serpin ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: