Malzemeler
6 adet enginar
3-4 adet patates
Yarım yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
2-3 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Enginarları suyunu süzerek tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyerek tuzunu ve ununu ekleyip, karıştırın. Yumuşayana kadar haşlayın.
- Derin bir kapta 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle alıp süzgece çıkarın.
- Üzerine hazırlanan limonlu zeytinyağlı sosu gezdirin. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyarak ezin. Dereotunun yarıdan fazlasını patates püresinin içine ekleyin.
- Kalan zeytinyağ, limon suyu, karabiber ve biraz tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan püreyi enginarların içine eşit olarak paylaştırın.
- Üzerine kalan dereotunu serperek zeytin dilimleri ile süsleyin. Maydanozu da kıyıp üzerine serpin ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder