6 Mart 2018 Salı

Pırasalı El Açması Börek Tarifi




Malzemeler

1 su bardağı süzme yoğurt
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş tereyağ
Tuz

İç Malzemesi İçin

1 kilo pırasa
150-200 gram kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. İç malzemesi için pırasaları temizleyin, yıkayın ve ince ince kıyın. Sıvı yağda pırasaları kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. İçine tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Kenara koyarak soğumasını bekleyin. 
  3. Hamuru için derin bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Ortasını havuz gibi açarak, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurda bezeler elde edin. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açın ve üzerine erimiş tereyağ sürerek yağlayın. 
  5. Dört kenarını ortada birleştirin kare haline getirin. Üzerine un serperek kare şeklinde açın. Pırasalı harçtan üzerine koyarak rulo yaparak gül böreği gibi sarın.
  6. Bu işlemi her beze için yapın. Hazırlanan börekleri yağlanan tepsiye dizin ve 10 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: