Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş tereyağ
Tuz
İç Malzemesi İçin
1 kilo pırasa
150-200 gram kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- İç malzemesi için pırasaları temizleyin, yıkayın ve ince ince kıyın. Sıvı yağda pırasaları kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İçine tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Kenara koyarak soğumasını bekleyin.
- Hamuru için derin bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Ortasını havuz gibi açarak, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurda bezeler elde edin. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açın ve üzerine erimiş tereyağ sürerek yağlayın.
- Dört kenarını ortada birleştirin kare haline getirin. Üzerine un serperek kare şeklinde açın. Pırasalı harçtan üzerine koyarak rulo yaparak gül böreği gibi sarın.
- Bu işlemi her beze için yapın. Hazırlanan börekleri yağlanan tepsiye dizin ve 10 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder