16 Mart 2018 Cuma

Biberli Patates Tava Tarifi




Malzemeler

3-4 adet taze patates
6-7 adet sivribiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
7-8 dal maydanoz
1 kahve fincanı sıcak su
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı


  1. Patatesleri kabuğu ile iyice yıkayın, kurulayın ve elma dilimi gibi dilimleyin. Biberleri yıkayarak, kurulayın. 
  2. Saplarını kesmeden 3-4 cm kalınlığında doğrayın. Çekirdeklerini temizleyerek, maydanozları yıkayıp incecik kıyın.
  3. Soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Patatesleri ekleyerek kızartın. İçine 1 fincan sıcak suyu ve sivribiberleri ilave ederek, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin.
  4. Tuz ve pul biberle tatlandırarak maydanoz serpin. Bütün malzemeyi harmanlayarak ocaktan alın ve servis yapın.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: