Malzemeler
3-4 adet taze patates
6-7 adet sivribiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
7-8 dal maydanoz
1 kahve fincanı sıcak su
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı
- Patatesleri kabuğu ile iyice yıkayın, kurulayın ve elma dilimi gibi dilimleyin. Biberleri yıkayarak, kurulayın.
- Saplarını kesmeden 3-4 cm kalınlığında doğrayın. Çekirdeklerini temizleyerek, maydanozları yıkayıp incecik kıyın.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Patatesleri ekleyerek kızartın. İçine 1 fincan sıcak suyu ve sivribiberleri ilave ederek, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin.
- Tuz ve pul biberle tatlandırarak maydanoz serpin. Bütün malzemeyi harmanlayarak ocaktan alın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder