Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Yapılışı
- Derin bir kaba şeker ve yumurtaları alarak, en az 5 dakika kadar iyice çırpın. Bu karışımın içine sırasıyla haşhaş, zerdeçal, yoğurt ilave ederek tekrar çırpın.
- En son un ve nişastayı ekleyerek son bir kere daha çırparak, yağlanmış fırın kalıbına dökerek, 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdanı batırdığınızda, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder