20 Şubat 2018 Salı

Zerdeçallı Haşhaşlı Kek Tarifi




Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta

Yapılışı


  1. Derin bir kaba şeker ve yumurtaları alarak, en az 5 dakika kadar iyice çırpın. Bu karışımın içine sırasıyla haşhaş, zerdeçal, yoğurt ilave ederek tekrar çırpın.
  2. En son un ve nişastayı ekleyerek son bir kere daha çırparak, yağlanmış fırın kalıbına dökerek, 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdanı batırdığınızda, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  3. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın





Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: