24 Şubat 2018 Cumartesi

Anne Poğaçası Tarifi




Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Silme 1 çay kaşığı soda
Yarım paket margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Tuz


İçi İçin

250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz

Yapılışı

  1. Önce sıvı malzemeleri yani yoğurt, sıvı yağ, margarini güzelce karıştırın. 2 yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın, 1 yumurta ve 1 inin akını, kabartma tozu, sodayı ve tuzu ekleyin. 
  2. En son unu yeteri kadar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  3. İçi malzemesi için lor, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın.
  4. Hazırlana hamurdan cevizden az büyük parçalar alınarak açın. İçine lorlu harçtan konup kapatın Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  5. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: