Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Silme 1 çay kaşığı soda
Yarım paket margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Tuz
İçi İçin
250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yapılışı
- Önce sıvı malzemeleri yani yoğurt, sıvı yağ, margarini güzelce karıştırın. 2 yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın, 1 yumurta ve 1 inin akını, kabartma tozu, sodayı ve tuzu ekleyin.
- En son unu yeteri kadar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- İçi malzemesi için lor, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın.
- Hazırlana hamurdan cevizden az büyük parçalar alınarak açın. İçine lorlu harçtan konup kapatın Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder