20 Şubat 2018 Salı

Cevizli Tavuk Kızartma Tarifi




Malzemeler

3-4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı az iri çekilmiş ceviz
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı


  1. Tavuk göğüslerini suda iyice yıkayın ve sularını temiz bir bezle alın. Bu arada cevizleri az iri olacak şekilde çekin. Cevizleri derin bir kaba alın
  2. Tavuk göğüslerini ince uzun jülyen şeklinde 1 parmak kalınlığında kesin. Tavaya sıvıyağı alarak kızdırın.
  3. Jülyen kestiğiniz tavuk göğüslerini cevizlere bulayarak, kızgın sıvı yağda her tarafını kızartın. Kızaran tavuk etlerini servis tabağına alarak üzerine tuz serpin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: