22 Şubat 2018 Perşembe

Rosto Köfte Tarifi




Malzemeler

1 adet soğan
500 gram köftelik kıyma
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Köfte baharı
Nane
Kekik
İnce kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı su

İçine

Hazır garnitür

Servis için 

İnce dilimlenmiş patates
Sıvı yağ
Brokoli

Yapılışı


  1. Derin bir kaba kıymayı, sıvı yağda hafif sotelenmiş soğanı ve tüm köfte malzemelerinikoyarak, özleşene kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız bu köfte harcını düz bir zemine yayarak, ortasına garnitürü yayın.Köfteyi sıkıca sararak rulo haline getirin. Yağladığınız fırın kabına alın. 200 derece ısınmış fırında, 20 dakika kadar pişirin.
  3. Bu arada ince dilimlenmiş patatesleri tavada kızartın. Brokolileri sıcak suda  az haşlayarak çıkarın. Servis tabağına dilimlenmiş rostoyu koyarak, patates ve brokoli ile servis yapın.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok: