Malzemeler
6 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi
250-300 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yapılışı
- Yufkanın birisini tezgaha yayın. Ayrı bir yerde su ve sıvı yağı karıştırarak, tezgaha serdiğiniz yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.
- İç malzeme için ayrı bir yerde lor, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu iyice karıştırın. Tezgaha serdiğiniz yufkayı orta yerinden ikiye kesin. Kestiğiniz yere iç malzemesinden koyarak rulo şeklinde sarın.
- Fırın tepsisini yağlayarak rulo sardığınız böreği kendi etrafında yuvarlayarak tepsiye koyun. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tepsiyi 10 derece ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder