Malzemeler
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarıları üzerine sürmek için ayır)
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5-2 yemek kaşığı un
1 kilo un
Aralarına sürmek için tereyağ
Çörek otu
Yapılışı
- Derin bir kaba mayayı, ılık sütü ve şekeri alarak, mayanın erimesi için 10 dakika kadar bekletin. Yumurtanın sarılarını beyazlarını ayırın.
- Yumurta beyazları, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örterek mayalanması için en az yarım saat kadar sıcak bir yerde bekletin.
- Mayalanıp kabaran hamurdan 24 adet beze yapın. Her bezenin üzerine tereyağ koyarak, elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın.
- Bu ruloları iki ucundan tutup asılarak ve tezgaha hafifçe vurarak uzatın. Uzayan rulolardan 2 tanesini birbirine dolayarak, uçlarını alta alarak halka şeklinde birleştirin.
- Bunları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek mayalanması için yarım saat kadar bekletin. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağla açılmış yumurta sarılarını fırça ile sürün. Çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder