20 Şubat 2018 Salı

Açma Tarifi




Malzemeler

1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarıları  üzerine sürmek için ayır)
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5-2 yemek kaşığı un
1 kilo un
Aralarına sürmek için tereyağ
Çörek otu

Yapılışı



  1. Derin bir kaba mayayı, ılık sütü ve şekeri alarak, mayanın erimesi için 10 dakika kadar bekletin. Yumurtanın sarılarını beyazlarını ayırın.
  2. Yumurta beyazları, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  3. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örterek mayalanması için en az yarım saat kadar sıcak bir yerde bekletin.
  4. Mayalanıp kabaran hamurdan 24 adet beze yapın. Her bezenin üzerine tereyağ koyarak, elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın.
  5. Bu ruloları iki ucundan tutup asılarak ve tezgaha hafifçe vurarak uzatın. Uzayan rulolardan 2 tanesini birbirine dolayarak, uçlarını alta alarak halka şeklinde birleştirin.
  6. Bunları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek mayalanması için yarım saat kadar bekletin. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağla açılmış yumurta sarılarını fırça ile sürün. Çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: