23 Şubat 2018 Cuma

Etimek Tatlısı Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket etimek
4 su bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Üzerine 

Hindistancevizi

Yapılışı


  1. Toz şekeri tencereye alarak içine su koymadan, rengi kahverengi renk alana  kadar kavurun. Üzerine suyu ilave ederek şeker eriyene kadar kaynatın.
  2. Etimekleri bir tepsiye dizip, üzerine hazırladığınız ılınmış şerbeti gezdirin. Bir kenarda dinlenmeye bırakın.
  3. Derin bir tencereye süt, şeker ve unu alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ateşten aldığınız muhallebiye vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. 
  4. Muhallebinin soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiyi etimeklerin üzerine dökerek, yayın. Krem şantiyi sütle iyice çırpın. Krem şantiyi muhllebinin üzerine dökün. Üzerini düzelterek, hindistancevizi ile süsleyin. Dolapta 2-3 saat dinlendirin ve soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: