Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket etimek
4 su bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzerine
Hindistancevizi
Yapılışı
- Toz şekeri tencereye alarak içine su koymadan, rengi kahverengi renk alana kadar kavurun. Üzerine suyu ilave ederek şeker eriyene kadar kaynatın.
- Etimekleri bir tepsiye dizip, üzerine hazırladığınız ılınmış şerbeti gezdirin. Bir kenarda dinlenmeye bırakın.
- Derin bir tencereye süt, şeker ve unu alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ateşten aldığınız muhallebiye vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
- Muhallebinin soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiyi etimeklerin üzerine dökerek, yayın. Krem şantiyi sütle iyice çırpın. Krem şantiyi muhllebinin üzerine dökün. Üzerini düzelterek, hindistancevizi ile süsleyin. Dolapta 2-3 saat dinlendirin ve soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder