Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
8 su bardağı et suyu
Terbiyesi İçin
1 su bardağı yoğurt (3 yemek kaşığı dolu dolu)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
- suyu derin bir tencereye alarak kaynatın. Kaynayan suya erişteleri koyarak karıştırın. Eriştelerin pişmesine yakın haşlanmış yeşil mercimekleri ilave edin.
- Bu arada ayrı bir yerde terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu karıştırın ve iyice çırpın. Çorbanın suyundan bir kaç kepçe alarak, terbiyenin içine ekleyerek, kesilmemesi için hızlıca çırpın.
- Terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş ekleyerek, bir yandan da çorbayı kepçe ile karıştırın. Çorbanızın kıvamı koyu gelirse arzunuza göre sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Ayrı bir yerde tereyağını eritin. içine naneyi ilave ederek hafif kavurun. Kaynayan çorbanın içine tereyağlı nane karışımını dökerek ateşten alın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder