5 Şubat 2018 Pazartesi

Fesleğen Soslu Erişte Tarifi




Malzemeler

1 yemek kaşığı fesleğen sos
1 diş sarımsak
1 adet doğranmış domates
1 küçük soğan
1 çay kaşığı köri sos
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı krema
50 gram tereyağ

Fesleğen Sos İçin

50 gram dövülmüş ceviz içi
50 gram dövülmüş fındık içi
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen

Yapılışı


  1. Fesleğen sosu için bütün malzemeyi rondoda iyice karıştırın.
  2. Erişteyi makarna gibi haşlayın. ve süzün. Erişteye domates, sarımsak, soğan köri sos ile harmanlayın.
  3. Üzerine hazırlanan sostan dökerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: