22 Şubat 2018 Perşembe

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi




Malzemeler

5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağ
Tuz

İç Malzemesi

1 kilo ıspanak
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin

1 adet yumurtanın sarısı
2-3 yemek kaşığı su


Yapılışı


  1. Unu hamur yoğurma kalıbına eleyerek, ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, tuz, su, zeytinyağ ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini örterek en az yarım saat kadar dinlendirin. 
  3. Ispanağı yıkayarak incecik kıyın. Yağı tavada kızdırın ve soğanları  rendeleyerek kızgın yağda kavurun. Ateşin altını kapatarak, ıspanak, dereotu, nane, peynir, tuz ve karabiberi ekleyin.
  4. Hamurdan bezeler yapın ve bu bezeleri incecik açın. Yufkaların üzerine sıvı yağını gezdirerek fırça ile her yerini yağlayın.
  5. Ispanaklı karışımı yufkanın her yerine gelecek şekilde yayın. Yufkaları rulo halinde sarın. 
  6. Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak yufkaları kıvırarak yerleştirin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. 
  7. Üzerine su ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: