Malzemeler
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağ
Tuz
İç Malzemesi
1 kilo ıspanak
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
1 adet yumurtanın sarısı
2-3 yemek kaşığı su
Yapılışı
- Unu hamur yoğurma kalıbına eleyerek, ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, tuz, su, zeytinyağ ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örterek en az yarım saat kadar dinlendirin.
- Ispanağı yıkayarak incecik kıyın. Yağı tavada kızdırın ve soğanları rendeleyerek kızgın yağda kavurun. Ateşin altını kapatarak, ıspanak, dereotu, nane, peynir, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Hamurdan bezeler yapın ve bu bezeleri incecik açın. Yufkaların üzerine sıvı yağını gezdirerek fırça ile her yerini yağlayın.
- Ispanaklı karışımı yufkanın her yerine gelecek şekilde yayın. Yufkaları rulo halinde sarın.
- Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak yufkaları kıvırarak yerleştirin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
- Üzerine su ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder