24 Şubat 2018 Cumartesi

Çikolata Soslu Mozaik Pasta Tarifi





Malzemeler

2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
150 gram tereyağ (erimiş)
3-4 yemek kaşığı kakao


Çikolata Sosu İçin

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un

Yapılışı


  1. Bisküvileri iri olacak şekilde derin bir kaseye elinizle kırın. Kırılan bisküvilerin üzerine süt, erimiş tereyağ, ve kakaoyu ilave ederek hepsini karıştırın.
  2. Yuvarlak bir kek kalıbına bisküvili harcı döküp, elinizle hafif bastırarak yayın. Kalıptaki bisküvili malzemeyi dolaba koyarak hafif donmasını bekleyin.
  3. Sosu İçin bütün malzemeyi bir tencereye koyarak, devamlı karıştırarak ateşte pişirin. Koyulaşıp kaynayarak göz göz olana kadar karıştırmayı bırakmayın. 
  4. Piştikten sonra dolaptan çıkardığınız mozaik pastanın üzerine dökün. Tekrar dolaba koyun. Soğuk servis yapın. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: