Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
150 gram tereyağ (erimiş)
3-4 yemek kaşığı kakao
Çikolata Sosu İçin
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
Yapılışı
- Bisküvileri iri olacak şekilde derin bir kaseye elinizle kırın. Kırılan bisküvilerin üzerine süt, erimiş tereyağ, ve kakaoyu ilave ederek hepsini karıştırın.
- Yuvarlak bir kek kalıbına bisküvili harcı döküp, elinizle hafif bastırarak yayın. Kalıptaki bisküvili malzemeyi dolaba koyarak hafif donmasını bekleyin.
- Sosu İçin bütün malzemeyi bir tencereye koyarak, devamlı karıştırarak ateşte pişirin. Koyulaşıp kaynayarak göz göz olana kadar karıştırmayı bırakmayın.
- Piştikten sonra dolaptan çıkardığınız mozaik pastanın üzerine dökün. Tekrar dolaba koyun. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder