23 Şubat 2018 Cuma

Yumurtalı Ekmek Tarifi



     Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi. Ve en önemlisi de bayat ekmeklerin değerlendirilmesi açısından yapılan yiyecektir. Herkes evlerinde sabah kahvaltısında mutlaka yapar. Sıcak yendi mi, hele ki yanına peynir, reçel oldu mu yenmeye doyulmaz.




Malzemeler

1 bütün bayat ekmek
3 adet yumurta
Çeyrek çay bardağı süt
Tuz

Kızartmak İçin

Sıvı yağ

Yapılışı


  1. Ekmeği dilim halinde kesin. Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Yumurtaların içine tuz ve sütü ilave ederek iyice çırpın.
  2. Tavaya sıvı koyarak, yağın kızmasını bekleyin.Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını yumurtalı karışıma batırarak, tavaya koyun.
  3. Ekmeklerin iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: