19 Şubat 2018 Pazartesi

Naneli Fasulye Çorbası Tarifi




Malzemeler

500 gram taze fasulye
2-3 adet kabak
2-3 adet patates
1 adet havuç
 1 adet soğan
4-5 su barağı et suyu
1 demet taze nane (yada 1,5 çay kaşığı kuru nane)
Zeytinyağ
Parmesan peyniri yada lor peyniri (istenirse)


Yapılışı


  1. Bütün sebzeleri yıkayın, Havuç ve soğanı irice olarak doğrayın. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip 3 parçaya kesin. Patates ve kabağı küp halinde doğrayın.
  2. 2-3  yemek kaşığı zeytinyağında havuç ve soğanı soteleyin. Patates, kabak ve fasulyeyi ekleyin. Karıştırıp bi kaç kez zeytinyağında döndürün.
  3. Et suyunu ilave ederek orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Pişince üzerine ince kıyılmış taze naneyi ekleyin. Çorbayı ılınmaya bırakın. 
  4. Servisten önce üzerine iri kıyılmış nane ile süsleyin. Biraz karabiber serpin. İstenirse üzerine parmesan yada lor peyniri ilave ederek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: