Malzemeler
500 gram taze fasulye
2-3 adet kabak
2-3 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
4-5 su barağı et suyu
1 demet taze nane (yada 1,5 çay kaşığı kuru nane)
Zeytinyağ
Parmesan peyniri yada lor peyniri (istenirse)
Yapılışı
- Bütün sebzeleri yıkayın, Havuç ve soğanı irice olarak doğrayın. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip 3 parçaya kesin. Patates ve kabağı küp halinde doğrayın.
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında havuç ve soğanı soteleyin. Patates, kabak ve fasulyeyi ekleyin. Karıştırıp bi kaç kez zeytinyağında döndürün.
- Et suyunu ilave ederek orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Pişince üzerine ince kıyılmış taze naneyi ekleyin. Çorbayı ılınmaya bırakın.
- Servisten önce üzerine iri kıyılmış nane ile süsleyin. Biraz karabiber serpin. İstenirse üzerine parmesan yada lor peyniri ilave ederek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder