26 Şubat 2018 Pazartesi

Pırasalı Açma Börek Tarifi




Malzemeler

Hamuru İçin

4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş ılık tereyağ
Tuz

İç Harcı İçin

4 -5 adet pırasa
2 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber

Yapılışı


  1. Derin bir kaseye suyu alın. Üzerine yaş mayayı alarak, mayayı eritin. Un, zeytinyağ ve tuz ilave ederek yoğurun.
  2. Hamurun üzerini örterek oda sıcaklığında en az yarım saat mayalanmaya bırakın. Pırasaları ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. 
  3. Tencereye tereyağını alarak havuç ve pırasayı kavurun. Üzerine tuz, salça ve baharatları ekleyerek bir kenarda bekletin.
  4. Hamuru 8 bezeye bölün. Unlu bir zeminde her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her bezenin arasına tereyağ sürün ve dörderli olarak üst üste koyun. 
  5. En üstte kalan bezelere yağ sürmeyin.
  6. Her iki parça hamuru unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açın. İlk parçayı yağlı tepsiye yerleştirin.
  7. Pırasalı harcı üzerine dökerek açılan ikinci parça hamuru tepsiye yerleştirin.  Kalan tereyağını üzerine gezdirin. 
  8. Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: