Malzemeler
1 kilo armut
2 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
Yarım adet limon
2 su bardağı su
Yapılışı
- Armutları kabuklarını soyarak, çekirdek ve çekirdek yataklarını temizleyin. Armutları temizledikten sonra, armutları ufak ufak doğrayın.
- Tencerenin içine ufak doğranan armutları, şeker ve suyu koyarak kısık ateşte pişirin.Bu arada içine çubuk tarçını ekleyin.Belli aralıklarla kıvam alana arada karıştırın.
- Rengi koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ekleyin. Çubuk tarçını içinden çıkarın.
- Tencerenin altını kapatarak, oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.En son temiz bir kavanoza koyun ve dilediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder