23 Şubat 2018 Cuma

Armut Reçeli Tarifi




Malzemeler

1 kilo armut
2 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
Yarım adet limon
2 su bardağı su

Yapılışı


  1. Armutları kabuklarını soyarak, çekirdek ve çekirdek yataklarını temizleyin. Armutları temizledikten sonra, armutları ufak ufak doğrayın.
  2. Tencerenin içine ufak doğranan armutları, şeker ve suyu koyarak kısık ateşte pişirin.Bu arada içine çubuk tarçını ekleyin.Belli aralıklarla kıvam alana arada karıştırın.
  3. Rengi koyulaşmaya başladığında içine limon suyunu ekleyin. Çubuk tarçını içinden çıkarın.
  4. Tencerenin altını kapatarak, oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.En son temiz bir kavanoza koyun ve dilediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: