Malzemeler
200-250 gramlık 2 adet tavuk göğsü
2 adet yumurta
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 kase un
1 kase mısır unu
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ (kızartmak için)
Kekik
Pul biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Tavuk etlerini bir tabağa alarak, her iki taraflarına tuz ve karabiber serpin. Dereotu ve maydanozu ayrı bir kasede karıştırın.
- Yumurta, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyerek iyice çırpın.
- Tavuk etlerini önce una, sonra yumurtaya en son mısır ununa bulayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp, tavukları bu yağda kızartın.
- Pişen tavuk paneleri 1 cm kalınlıkta keserek dilimleyin. ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder