Malzemeler
1 kilo patates
2 adet yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İçi İçin
1/2 kilo mantar
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1/2 çay bardağı krema
1/2 limon suyu
6 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
- Patatesleri soyarak tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Katı bir hamur elde edin.
- Mantarları ufak olarak doğrayın. Kremayı limon suyu ile karıştırın.
- Tavada sıvı yağı kızdırıp, küp doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları ekleyerek, mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin.Tuz, karabiber ve kıyılan maydanozları ekleyerek soğutun.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu zeminde merdane ile açın. Üzerlerine limonlu kremayı sürerek, mantarlı içten koyup, kenarlarını kapatarak, sigara böreği şeklinde sarın.
- Patates sarmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine sürün. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder