6 Şubat 2018 Salı

Mantarlı Patates Sarma Tarifi




Malzemeler

1 kilo patates
2 adet yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber

İçi İçin

1/2 kilo mantar
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1/2 çay bardağı krema
1/2 limon suyu
6 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı


  1. Patatesleri soyarak tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Katı bir hamur elde edin.
  2.  Mantarları ufak olarak doğrayın. Kremayı limon suyu ile karıştırın. 
  3. Tavada sıvı  yağı kızdırıp, küp doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları ekleyerek, mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin.Tuz, karabiber ve kıyılan maydanozları ekleyerek soğutun.
  4. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu zeminde merdane ile açın. Üzerlerine limonlu kremayı sürerek, mantarlı içten koyup, kenarlarını kapatarak, sigara böreği şeklinde sarın.
  5. Patates sarmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine sürün. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: