Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
500 gram iri kuşbaşı doğranmış yağsız et
7-8 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Buğday ve nohudu ayrı ayrı kaplara koyarak akşamdan ıslatın. Buğday, nohut ve etleri düdüklü tencereye alın.
- Üzerine su ekleyerek, etler yumuşayana, nohutlar ezilene, buğday patlayana kadar, yaklaşık 4-50 dakika pişirin.
- 50 dakika sonunda düdüklü tencerenin kapağını açarak suyunu süzün. Etlerin yarısını ayırın. Kalan et ve buğdayları ayrı bir tencereye alarak, üzerine süzdüğünüz sudan 2 su bardağı ekleyin.
- Kısık ateşte tahta bir kaşıkla bastırarak sürekli döverek karıştırın.Tüm malzeme sünmeye başlayana kadar dövün. İçine tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyin, altını kapatın.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırıp,toz kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Kenara ayırdığınız etleri de ekleyerek, yağ köpürmeye başladığında ateşten alın.
- İsterseniz bütün malzemeyi buğdaylı karışımla karıştırın, isterseniz etleri keşkeğin üzerine koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder