6 Şubat 2018 Salı

Etli Keşkek Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
500 gram iri kuşbaşı doğranmış yağsız et
7-8 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Buğday ve nohudu ayrı ayrı kaplara koyarak akşamdan ıslatın. Buğday, nohut ve etleri düdüklü tencereye alın.
  2. Üzerine su ekleyerek, etler yumuşayana, nohutlar ezilene, buğday patlayana kadar, yaklaşık 4-50 dakika pişirin.
  3. 50 dakika sonunda düdüklü tencerenin kapağını açarak suyunu süzün. Etlerin yarısını ayırın. Kalan et ve buğdayları ayrı bir tencereye alarak, üzerine süzdüğünüz sudan 2 su bardağı ekleyin.
  4. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla bastırarak sürekli döverek karıştırın.Tüm malzeme sünmeye başlayana kadar dövün. İçine tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyin, altını kapatın.
  5. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp,toz kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Kenara ayırdığınız etleri de ekleyerek, yağ köpürmeye başladığında ateşten alın.
  6. İsterseniz bütün malzemeyi buğdaylı karışımla karıştırın, isterseniz etleri keşkeğin üzerine koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: