17 Şubat 2018 Cumartesi

Portakallı Cheesecake Tarifi




Malzemeler

200 gram kakaolu bisküvi
50 gram margarin
400 gram labne peyniri
250 gram süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
2 adet portakal
250 gram damla çikolata

Yapılışı


  1. Bisküvileri robotta toz haline getirin. margarini eritin ve bisküvilere karıştırın. 22 cm lik bir kalıbın içini folyo ile kaplayarak, bisküvili karışımı bastırarak yerleştirin. Buzdolabında donmaya bırakın.
  2. Labne peyniri, toz şeker ve süzme yoğurdu derin bir kapta karıştırarak iyice çırpın.. Üzerine vanilya ve yumurtaları ekleyerek tekrar çırpın. Üzerine incecik rendelenmiş portakal kabuğunu ve rendelenmiş 1 adet portakalı içine ekleyin.
  3. Damla çikolatanın 2/3 ünü ilave ederek karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kalan çikolatayı üzerine serpin. 
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: