Malzemeler
Yarım paketten az fazla makarna
Yarım kalıp beyaz peynir
2 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
- Makarnayı bildiğiniz gibi haşlayın ve akan suyun altında soğutun. Ayrı bir yerde yumurta, süt, un, tuz, sıvı yağ, karabiber ve pul biberi iyice karıştırın.
- Makarnanın yarısını borcama koyun. Üzerine süt, sıvı
- Onun üzerine de rendelenmiş peyniri serpin.Daha sonra makarnaları dökün. Gene sıvı malzemeden dökün.
- Fırına koyarak 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İsterseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırına koyup, peynirler eriyene kadar 10 dakika daha tutun. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder