Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Aldığı kadar un
Tuz
İçi İçin
3-4 adet patlıcan
1 adet soğan
200 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sıvı yağ
Üzerine
Çörek otu
Yapılışı
- Hamurunu hazırlamak için margarin, yoğurt, zeytinyağ,1 yumurta ve 1 yumurta beyazını,tuz, kabartma tozu ve unu karıştırın.
- Hazırlanan hamuru üç ayrı parçaya bölün.Her bir parçayı ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde merdane ile açın.
- İç malzemesi için patlıcan ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvı yağda soğan ve kıymayı kavurun. Patlıcan, tuz, karar biber ve kırmızı biberi ekleyin.
- Patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Hazırlanan iç malzemesini açtığınız hamurların ortasına yayın ve kenarlarını içe doğru katlayın.
- Ters çevirip, yağlanan fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatalla delin. Ayırdığınız yumurta sarısını sürerek çörek otu serpin.
- 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder