23 Şubat 2018 Cuma

Patlıcanlı Börek Tarifi




Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Aldığı kadar un
Tuz

İçi İçin

3-4 adet patlıcan
1 adet soğan
200 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sıvı yağ

Üzerine

Çörek otu

Yapılışı


  1. Hamurunu hazırlamak için margarin, yoğurt, zeytinyağ,1 yumurta ve 1 yumurta beyazını,tuz, kabartma tozu ve unu karıştırın.
  2. Hazırlanan hamuru üç ayrı parçaya bölün.Her bir parçayı ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde merdane ile açın. 
  3. İç malzemesi için patlıcan ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvı yağda soğan ve kıymayı kavurun. Patlıcan, tuz, karar biber ve kırmızı biberi ekleyin.
  4. Patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Hazırlanan iç malzemesini açtığınız hamurların ortasına yayın ve kenarlarını içe doğru katlayın.
  5. Ters çevirip, yağlanan fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatalla delin. Ayırdığınız yumurta sarısını sürerek çörek otu serpin.
  6. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: