26 Şubat 2018 Pazartesi

Gizli Kebap Tarifi




Malzemeler

4 adet patlıcan
250 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2-3 adet domates
3-4 adet biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
1 fincan rende kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin

1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt


Yapılışı


  1. Patlıcanları yıkadıktan sonra, uzunlamasına soyun. Sıvı yağda kızartın ve bir kenara alın. Tencereye margarini alıp soğanları kavurun. 
  2. Soğanlara etleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı ilave ederek karıştırın. Karabiber ve tuzu ilave edip suyunu ekleyin. 
  3. Etler piştikten sonra etleri süzerek alın. Sosunu dökmeyin. Patlıcanların ortasını açarak etleri doldurun.
  4. Beşamel sos için tencereye margarini alın ve eritin. İçine unu koyarak, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  5.  Sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar gelene kadar  karıştırın. Pişen beşamel sosu  etlerin üzerine dökün. 
  6. Etin sosunu tepsiye dökerek üzerine kaşar peyniri serperek, fırında kızartın. Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: