Malzemeler
4 adet patlıcan
250 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2-3 adet domates
3-4 adet biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
1 fincan rende kaşar peyniri
Beşamel Sos İçin
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yapılışı
- Patlıcanları yıkadıktan sonra, uzunlamasına soyun. Sıvı yağda kızartın ve bir kenara alın. Tencereye margarini alıp soğanları kavurun.
- Soğanlara etleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı ilave ederek karıştırın. Karabiber ve tuzu ilave edip suyunu ekleyin.
- Etler piştikten sonra etleri süzerek alın. Sosunu dökmeyin. Patlıcanların ortasını açarak etleri doldurun.
- Beşamel sos için tencereye margarini alın ve eritin. İçine unu koyarak, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar gelene kadar karıştırın. Pişen beşamel sosu etlerin üzerine dökün.
- Etin sosunu tepsiye dökerek üzerine kaşar peyniri serperek, fırında kızartın. Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder