Malzemeler
5-6 adet orta büyüklükte patates
7-8 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı salçalık biber
3-4 dal reyhan
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğrayın. Maydanoz ve reyhanı ince ince kıyın. Kırmızı salçalık biberin çekirdeklerini temizleyin ve ufak doğrayarak, kavurun.
- Taze soğanı da ufak doğrayın, tencereye alın. Tereyağını ekleyip kavurun. Salçayı ekleyerek karıştırın. Maydanoz ve reyhanları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- En son patates ve tuzu ilave edin, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder