Malzemeler
4 adet kabak
1 çay bardağı zeytinyağ
6-7 diş sarımsak
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı pirinç
2 adet kesme şeker (yada 2 yemek kaşığı toz şeker)
1 su bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Yapılışı
- Soğan ve sarımsakları incecik kıyın. Zeytin yağında kavurun. kavrulmaya yakın pirinci ekleyerek karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin.
- Tuz ve şekeri de koyup, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kabakları uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini kaşıkla kazıyarak çıkarın.
- Hazırladığını harcı kabakların içine eşit şekilde paylaştırın. Geniş bir tencereye dizin. Üzerine suyu koyun. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20-25 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder