22 Şubat 2018 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Tarifi




Malzemeler

4 adet kabak
1 çay bardağı zeytinyağ
6-7 diş sarımsak
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı pirinç
2 adet kesme şeker (yada 2 yemek kaşığı toz şeker)
1 su bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz

Yapılışı


  1. Soğan ve sarımsakları incecik kıyın. Zeytin yağında kavurun. kavrulmaya yakın pirinci ekleyerek karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin.
  2. Tuz ve şekeri de koyup, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kabakları uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini kaşıkla kazıyarak çıkarın.
  3. Hazırladığını harcı kabakların içine eşit şekilde paylaştırın. Geniş bir tencereye dizin. Üzerine  suyu koyun. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20-25 dakika pişirin.
  4. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: