5 Şubat 2018 Pazartesi

Elmalı Toppare Tatlısı Tarifi




Malzemeler

İç Malzemesi

4 adet elma (orta boy)
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı fındık içi (iri çekilmiş)

Hamuru İçin

1 paket margarin.
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1/4 limon dilimi

Bulamak İçin

Hindistan cevizi

Yapılışı


  1. Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin. Şekeri ve tarçını ekleyerek elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Ateşten alarak içine fındık içini ekleyip, soğutun.
  2. Hamuru için margarini eritin ve soğutun. Soğuyan margarinin içine yumurtaları kırın. Şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 
  3. Üzerine azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan cevizden az büyük olarak bezeler yapın. Bezleri yarım cm kalınlığında açın.
  4. Su bardağı yardımı ile hamurdan yuvarlaklar kesin. Yuvarlak parçaların ortalarına elmalı harçtan birer kaşık koyup, hamuru büzdürerek kapatın.
  5. Ters çevirerek, hafifçe yağlanan tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  6. Şerbeti için bütün malzemeyi tencereye koyup koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Şerbeti soğuması için kenarda bekletin.
  7. Fırından çıkan tatlı hamurlarını soğuk şerbete batırıp, ters yüz edip 5 dakika bekletin. Kepçe ile hamurları alıp, hindistan cevizi içinde yuvarlayın. Servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: