Malzemeler
İç Malzemesi
4 adet elma (orta boy)
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı fındık içi (iri çekilmiş)
Hamuru İçin
1 paket margarin.
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1/4 limon dilimi
Bulamak İçin
Hindistan cevizi
Yapılışı
- Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin. Şekeri ve tarçını ekleyerek elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Ateşten alarak içine fındık içini ekleyip, soğutun.
- Hamuru için margarini eritin ve soğutun. Soğuyan margarinin içine yumurtaları kırın. Şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
- Üzerine azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan cevizden az büyük olarak bezeler yapın. Bezleri yarım cm kalınlığında açın.
- Su bardağı yardımı ile hamurdan yuvarlaklar kesin. Yuvarlak parçaların ortalarına elmalı harçtan birer kaşık koyup, hamuru büzdürerek kapatın.
- Ters çevirerek, hafifçe yağlanan tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için bütün malzemeyi tencereye koyup koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Şerbeti soğuması için kenarda bekletin.
- Fırından çıkan tatlı hamurlarını soğuk şerbete batırıp, ters yüz edip 5 dakika bekletin. Kepçe ile hamurları alıp, hindistan cevizi içinde yuvarlayın. Servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder