5 Şubat 2018 Pazartesi

Soslu Karnabahar Salatası Tarifi




Malzemeler

Yarım adet küçük karnabahar
1 adet havuç
4-5 adet salatalık turşusu
100-150 gram haşlanmış bezelye (konservede olabilir)
20-25 adet yeşil zeytin
2-3 yemek kaşığı mayonez
1-2 tatlı kaşığı hardal
2-3 yemek kaşığı ketçap
1/4 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ceviz
Tuz

Yapılışı


  1. Karnabaharı tencereye bütün olarak yerleştirin. Havucu ikiye keserek tencereye alın. Tencerenin yarısına gelecek kadar su ilavesi ile sebzeleri haşlayın, soğutun.
  2. Haşlanan karnabaharı çiçeklerine ayırın. Haşlanan havucu ve salatalık turşusunu ince dilimleyin. 
  3. Karnabahar ve, havuç ve turşuyu bir kapta karıştırın. Üzerine yeşil zeytin ve bezelyeleri ekleyerek hepsini harmanlayın.
  4. Ayrı bir kapta mayonezi, hardalı, ketçabı, limon suyunu, zeytinyağını, ve yeterince tuzu iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Salatayı tekrar harmanlayarak, servis tabağına aktarın.
  5. Üzerine iri kıyılmış ceviz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: