Malzemeler
Yarım adet küçük karnabahar
1 adet havuç
4-5 adet salatalık turşusu
100-150 gram haşlanmış bezelye (konservede olabilir)
20-25 adet yeşil zeytin
2-3 yemek kaşığı mayonez
1-2 tatlı kaşığı hardal
2-3 yemek kaşığı ketçap
1/4 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ceviz
Tuz
Yapılışı
- Karnabaharı tencereye bütün olarak yerleştirin. Havucu ikiye keserek tencereye alın. Tencerenin yarısına gelecek kadar su ilavesi ile sebzeleri haşlayın, soğutun.
- Haşlanan karnabaharı çiçeklerine ayırın. Haşlanan havucu ve salatalık turşusunu ince dilimleyin.
- Karnabahar ve, havuç ve turşuyu bir kapta karıştırın. Üzerine yeşil zeytin ve bezelyeleri ekleyerek hepsini harmanlayın.
- Ayrı bir kapta mayonezi, hardalı, ketçabı, limon suyunu, zeytinyağını, ve yeterince tuzu iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Salatayı tekrar harmanlayarak, servis tabağına aktarın.
- Üzerine iri kıyılmış ceviz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder