Malzemeler
1 kg kuşbaşı koyun eti
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı nane
6-7 su bardağı su
Hamur Malzemeleri
3 su bardağı un
1 su bardağı su
Tuz
İç Malzemesi
250 gram yağsız kıyma
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Yapılışı
- Geniş bir kapta su, un ve tuzu karıştırıp, mantı hamuru sıkılığında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin.
- Bir tavada margarini eriterek kıymayı kavurun. Karabiber ve tuz ekleyerek ateşten alın.
- Tezgahın üzerine un serperek hamuru mantı hamurundan biraz daha kalın olarak açın. Yufkayı oklavaya alarak üzerindeki unları silkeleyin. Tekrar tezgaha yayarak, hazırlanan kıymalı iç malzemesini eşit olarak üzerine yayın.
- Yufkayı 4 parmak kalınlığında şerit halinde yuvarlayarak, katlayın. Hazırlanan şeridi 1'er parmak kalınlığında boylamasına keserek 4 parçaya ayırın.
- Her bir şeridi enine birer parmak kalınlığında kesip kare şeklinde parçalar elde edin. İçlerindeki kıymaların dökülmemesi için uç kısımlarını sıkıştırın.
- Hazırlanan hamurları yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pempeleşene kadar kızartın.
- Derin bir tencerede margarini eriterek, kuşbaşı eti kavurun. 5-6 bardak su ve tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra haşlanan nohutu ve fırında kızartılan hamurları da ilave edip, hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
- Yemeği ateşten indirip, 1 su bardağı çırpılmış yoğurdu azar azar ekleyerek karıştırın. Tereyağda naneyi kavurup, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder