6 Şubat 2018 Salı

Hamurlu Nohut Tarifi




Malzemeler

1 kg kuşbaşı koyun eti
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı nane
6-7 su bardağı su

Hamur Malzemeleri

3 su bardağı un
1 su bardağı su
Tuz

İç Malzemesi

250 gram yağsız kıyma
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Yapılışı


  1. Geniş bir kapta su, un ve tuzu karıştırıp, mantı hamuru sıkılığında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin.
  2. Bir tavada margarini eriterek kıymayı kavurun. Karabiber ve tuz ekleyerek ateşten alın.
  3. Tezgahın üzerine un serperek hamuru mantı hamurundan biraz daha kalın olarak açın. Yufkayı oklavaya alarak üzerindeki unları silkeleyin. Tekrar tezgaha yayarak, hazırlanan kıymalı iç malzemesini eşit olarak üzerine yayın.
  4. Yufkayı 4 parmak kalınlığında şerit halinde yuvarlayarak, katlayın. Hazırlanan şeridi 1'er parmak kalınlığında boylamasına keserek 4 parçaya ayırın.
  5. Her bir şeridi enine birer parmak kalınlığında kesip kare şeklinde parçalar elde edin. İçlerindeki kıymaların dökülmemesi için uç kısımlarını sıkıştırın. 
  6. Hazırlanan hamurları yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pempeleşene kadar kızartın.
  7. Derin bir tencerede margarini eriterek, kuşbaşı eti kavurun. 5-6 bardak su ve tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Daha sonra haşlanan nohutu ve fırında kızartılan hamurları da ilave edip, hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
  9. Yemeği ateşten indirip, 1 su bardağı çırpılmış yoğurdu azar azar ekleyerek karıştırın. Tereyağda naneyi kavurup, çorbanın üzerine dökerek servis yapın. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: