19 Şubat 2018 Pazartesi

Şeftali Reçeli Tarifi




Malzemeler

1 kilo sert yarma şeftali
1 kilo toz şeker (4 su bardağı)
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı


  1. Şeftalileri yıkayarak kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklüğünde doğrayın.
  2. Derin bir tencereye bir kat şeftali bir kat şeker olmak üzere , şeker ve şeftali bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  3. Şeftaliler kendi suyunu salana kadar kapağı kapalı olarak en az 3-4 saat bekletin. (Bu işlemi bir gün önceden yaparak şeftalileri bütün bir gece bekletebilirsiniz.)
  4. Şeftaliler suyunu saldıktan sonra tencereyi ateşe koyup, kısık ateşte arada tahta kaşıkla karıştırarak kaynamaya bırakın.Yüzeye çıkan köpükleri delikli bir kepçe ile alarak tereyağını ekleyin.
  5. Koyulaşıp kıvam alan reçele son olarak limon suyunu katıp biraz daha pişirin ve ocaktan alın.
  6. Reçeli sıcak sıcak temiz kavanozlara koyarak kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin Oda sıcaklığında muhafaza edin.
  7. Soğuyan reçelleri karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: