Malzemeler
1 kilo sert yarma şeftali
1 kilo toz şeker (4 su bardağı)
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı
- Şeftalileri yıkayarak kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklüğünde doğrayın.
- Derin bir tencereye bir kat şeftali bir kat şeker olmak üzere , şeker ve şeftali bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Şeftaliler kendi suyunu salana kadar kapağı kapalı olarak en az 3-4 saat bekletin. (Bu işlemi bir gün önceden yaparak şeftalileri bütün bir gece bekletebilirsiniz.)
- Şeftaliler suyunu saldıktan sonra tencereyi ateşe koyup, kısık ateşte arada tahta kaşıkla karıştırarak kaynamaya bırakın.Yüzeye çıkan köpükleri delikli bir kepçe ile alarak tereyağını ekleyin.
- Koyulaşıp kıvam alan reçele son olarak limon suyunu katıp biraz daha pişirin ve ocaktan alın.
- Reçeli sıcak sıcak temiz kavanozlara koyarak kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin Oda sıcaklığında muhafaza edin.
- Soğuyan reçelleri karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder