5 Şubat 2018 Pazartesi

Patlıcan Yelpazesi Tarifi




Malzemeler

4-5 adet patlıcan
500 gr tavuk bonfile
100-150 gr kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
10-15 adet kapari çiçeği

Sosu İçin

1 kutu doğranmış domates konservesi
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
2 sap taze nane
Karabiber
Tuz

Yapılışı


  1. Patlıcanları alaca soyduktan sonra baş kısmından aşağı doğru, eşit aralıklarla yelpaze şeklinde beş parçaya kesin. Tuzlu suda patlıcanların acılığı gidene kadar bekletin. Kurulayarak, kızgın yağda kızartın.
  2. Bir tavada 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda tavuk bonfileleri iki tarafını kızartın. Tavuklar ılındıktan sonra uzunlamasına bir parmak eninde kesin.
  3. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip, hafif açarak yelpaze şekli verin.Tavuk parçalarını patlıcanların aralarına yerleştirip, bir parmak kalınlığında kesilmiş kaşar peyniri dilimlerini patlıcanların üzerine koyun.
  4. 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Sosun yapımı için. domates konservesi, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı,kekik, kapari çiçeği, tuz ve karabiberi karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
  6. Ocağı kapatarak ince kıyılmış naneleri ekleyin.Sosu servis tabağına yayıp, patlıcanlı yelpazeyi şeklini bozmadan sosun üzerine yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: