Malzemeler
4-5 adet patlıcan
500 gr tavuk bonfile
100-150 gr kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
10-15 adet kapari çiçeği
Sosu İçin
1 kutu doğranmış domates konservesi
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
2 sap taze nane
Karabiber
Tuz
Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyduktan sonra baş kısmından aşağı doğru, eşit aralıklarla yelpaze şeklinde beş parçaya kesin. Tuzlu suda patlıcanların acılığı gidene kadar bekletin. Kurulayarak, kızgın yağda kızartın.
- Bir tavada 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda tavuk bonfileleri iki tarafını kızartın. Tavuklar ılındıktan sonra uzunlamasına bir parmak eninde kesin.
- Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip, hafif açarak yelpaze şekli verin.Tavuk parçalarını patlıcanların aralarına yerleştirip, bir parmak kalınlığında kesilmiş kaşar peyniri dilimlerini patlıcanların üzerine koyun.
- 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sosun yapımı için. domates konservesi, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı,kekik, kapari çiçeği, tuz ve karabiberi karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
- Ocağı kapatarak ince kıyılmış naneleri ekleyin.Sosu servis tabağına yayıp, patlıcanlı yelpazeyi şeklini bozmadan sosun üzerine yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder