5 Şubat 2018 Pazartesi

Hardal Soslu Köfte Tarifi




Malzemeler

350 gram köftelik kıyma
2 yemek kaşığı mısır unu
2 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz hardal
1 su bardağı et suyu
1 yumurta
4-5 dal yeşil soğan
3 yemek kaşığı krem peynir
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Kıyma ve mısır ununu derin bir kaseye alın. Köfte baharı, yumurta, kırmızıbiber ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. 
  2. Tavada sıvıyağı kızdırıp köfteleri ilave ederek iki tarafını da kızartın. 
  3. 1 bardak et suyuna hardalı ilave ederek kaynatın. Taze soğanları temizleyerek doğrayın. 
  4. Kaynamakta olan hardallı et suyuna krem peynir, taze soğanları ve karabiberi ilave ederek bir kaç dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Hazırlanan sosu kızaran köftelerin üzerine gezdirin ve spagetti eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: