Malzemeler
350 gram köftelik kıyma
2 yemek kaşığı mısır unu
2 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz hardal
1 su bardağı et suyu
1 yumurta
4-5 dal yeşil soğan
3 yemek kaşığı krem peynir
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Kıyma ve mısır ununu derin bir kaseye alın. Köfte baharı, yumurta, kırmızıbiber ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin.
- Tavada sıvıyağı kızdırıp köfteleri ilave ederek iki tarafını da kızartın.
- 1 bardak et suyuna hardalı ilave ederek kaynatın. Taze soğanları temizleyerek doğrayın.
- Kaynamakta olan hardallı et suyuna krem peynir, taze soğanları ve karabiberi ilave ederek bir kaç dakika kısık ateşte pişirin.
- Hazırlanan sosu kızaran köftelerin üzerine gezdirin ve spagetti eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder