22 Şubat 2018 Perşembe

Kremalı Patates Tarifi




Malzemeler

6-7 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 kutu krema
Yarım su bardağı süt

Yapılışı


  1. Patateslerin kabuklarını soyarak, yuvarlak ince dilimler halinde soyun. Patatesleri yağlanmış tepsiye dizin. Tuz, Karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirin yarısını serpin.
  2. Üzerine kalan patatesleri dizin. Kremayı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sütle çırptıktan sonra patateslerin üzerine dökün. Kalan peyniri serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: