Malzemeler
1,5 su bardağı mercimek
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Üzerine
Susam (istenirse)
Yapılışı
- Mercimekleri bir tencerede fazla yumuşatmadan haşlayın. Haşlanan mercimeklerin suyunu süzün. 4-5 yemek kaşığı sıvıyağda mercimekleri arada bir karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
- Ateşten alarak mercimekleri soğutun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve yumurta aklarını ekleyip, hızlıca karıştırın.
- Yufkaları tam ortadan kesip, 2 ye ayırın. Yarım daire alan her yufkaya önce sütü sonra sıvıyağı fırça ile sürün. İkinci yarım ay şeklindeki yufkayı üzerine seri, yine süt ve sıvıyağ sürün.
- Yufkaların uzun kenarına mercimekli iç yerleştirin. Yufkaların kenarlarını içe doğru hafifçe kıvırıp, yufkaların uzun kenarı boyunca rulo yaparak sarın. 10 cm aralıkla kesin.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın ve yağlanmış tepsiye börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder