Malzemeler
1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin (zeytinyağ da konabilir)
1 kutu konserve garnitür
2 su bardağı et suyu
1 adet yufka
Dereotu
Tuz
Yapılışı
- Pirinçleri bol suda nişastası gidene kadar yıkayın. Margarin yada zeytinyağında pirinçleri kavurun. Garnitür, su ve tuzu ekleyip pişirin.
- Pilavı ocaktan alıp içine ince kıyılmış dereotu ekleyip, kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
- Yuvarlak bir kalıbı yağlayarak yufkayı kalıba serin. Yufkanın üzerine pilavı yayın. Yufkayı pilavın üzerine kapatın. Üzerine su ve sıvı yağ sürün.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen pilavı servis tabağına ters çevirerek, dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder