23 Şubat 2018 Cuma

Yufkalı pilav Tarifi




Malzemeler

1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin (zeytinyağ da konabilir)
1 kutu konserve garnitür
2 su bardağı et suyu
1 adet yufka
Dereotu
Tuz

Yapılışı


  1. Pirinçleri bol suda nişastası gidene kadar yıkayın. Margarin yada zeytinyağında pirinçleri kavurun. Garnitür, su ve tuzu ekleyip pişirin.
  2. Pilavı ocaktan alıp içine ince kıyılmış dereotu ekleyip, kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
  3. Yuvarlak bir kalıbı yağlayarak yufkayı kalıba serin. Yufkanın üzerine pilavı yayın. Yufkayı pilavın üzerine kapatın. Üzerine su ve sıvı yağ sürün. 
  4. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen pilavı servis tabağına ters çevirerek, dilimleyip servis yapın.   
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: