Malzemeler
6 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz
Harcı İçin
1 su bardağı garnitür
10-15 adet mantar (doğranmış)
Yarım demet maydanoz
100-150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 adet sosis yada yarım tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Sosu İçin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı et suyu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yapılışı
- unu eleyerek ortasını açın. Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, ve margarini ortasına koyarak, iyice yoğurun.Hamuru merdane ile açarak 26 cm'lik bir kalıba yerleştirin.
- Harcı için garnitürü, mantarı, kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, doğranmış sosisleri karıştırarak hamurun üzerine yayın.
- Sütü ve et suyunu ,unu, yumurtayı, tuzu çırparak üzerine dökün. 1 saat bekleterek 200 dercelei fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder