19 Şubat 2018 Pazartesi

Paşa Böreği Tarifi




Malzemeler

 6 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz

Harcı İçin

1 su bardağı garnitür
10-15 adet mantar (doğranmış)
Yarım demet maydanoz
100-150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 adet sosis yada yarım tavuk göğsü
Tuz
Karabiber

Sosu İçin

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı et suyu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz


Yapılışı


  1. unu eleyerek ortasını açın. Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, ve margarini ortasına koyarak, iyice yoğurun.Hamuru merdane ile açarak 26 cm'lik bir kalıba yerleştirin.
  2. Harcı için garnitürü, mantarı, kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, doğranmış sosisleri karıştırarak hamurun üzerine yayın.
  3. Sütü ve et suyunu ,unu, yumurtayı, tuzu çırparak üzerine dökün. 1 saat bekleterek 200 dercelei fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: