Malzemeler
4 adet yufka
300 gram ıspanak
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
7-8 adet mantar
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Yapılışı
- Ispanakları ayıklayarak yıkayın ve incecik kıyın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları ve ıspanakları kavurun. Daha sonra üzerine krema ve az tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
- Ayrı bir yerde küçük doğranan mantarları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Kavrulan mantar ve ıspanakları birleştirin
- Yufkaları düz zemine yayarak üçgen şeklinde kesin. Her üçgenin geniş kenarına mantarlı ıspanaklı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın. İçe doğru yarım ay şekli vererek iki ucunu birleştirip kürdanla birleştirin.
- Yağlanmış tepsiye dizerek , üzerine krema sürün. Susam serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder