16 Şubat 2018 Cuma

Ispanaklı Mantarlı Ay Böreği Tarifi




Malzemeler

4 adet yufka
300 gram ıspanak
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
7-8 adet mantar
2 yemek kaşığı krema
Tuz

Yapılışı


  1. Ispanakları ayıklayarak yıkayın ve incecik kıyın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları ve ıspanakları kavurun. Daha sonra üzerine krema ve az tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Ayrı bir yerde küçük doğranan mantarları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.  Kavrulan mantar ve ıspanakları birleştirin 
  3. Yufkaları düz zemine yayarak üçgen şeklinde kesin. Her üçgenin geniş kenarına mantarlı ıspanaklı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın. İçe doğru yarım ay şekli vererek iki ucunu birleştirip kürdanla birleştirin. 
  4. Yağlanmış tepsiye dizerek , üzerine krema sürün. Susam serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: