Malzemeler
1 kilo ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram kıyma
1-2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç
Tuz
Üzerine
Yoğurt
Yapılışı
- Ispanakları ayıplayarak bol suda yıkayın. Suyunu süzmesi için süzgeçte bekletin.
- Sıvı yağı tencereye alarak, doğranan soğan ve kıymayı kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek , salçayı da kavurun.
- Kavrulan soğanlı salçalı karışıma tuz ve ıspanakları ekleyin. Üzerine pirinci ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kendi suyu ile pişmesini sağlayın. Gerekirse su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
- Üzerine yoğurt koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder