16 Şubat 2018 Cuma

Kıymalı Ispanak Tarifi




Malzemeler

1 kilo ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram kıyma
1-2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç
Tuz

Üzerine

Yoğurt

Yapılışı


  1. Ispanakları ayıplayarak bol suda yıkayın. Suyunu süzmesi için süzgeçte bekletin. 
  2. Sıvı yağı tencereye alarak, doğranan soğan ve kıymayı kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek , salçayı da kavurun.
  3. Kavrulan soğanlı salçalı karışıma tuz ve ıspanakları ekleyin. Üzerine  pirinci ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kendi suyu ile pişmesini sağlayın. Gerekirse su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  4. Üzerine yoğurt koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: