26 Mart 2018 Pazartesi

Mantar Soslu Biftek Tarifi




Malzemeler

5-6 adet kestane mantarı
4-5 adet biftek (kişi sayısına göre sayı artabilir)
60 gram tereyağ
200 gram kültür mantarı
1 paket tavuk ciğeri
Karabiber
Taze adaçayı
3 yemek kaşığı vişne likörü

Yapılışı


  1. 50 gram tereyağını eritin. Biftekleri bu tereyağında iki tarafını kızartın ve tuz serpin. Sıcak olarak bir yerde muhafaza edin. 
  2. Mantarların hepsini temizleyin ve dilimleyin. Kalan tereyağını tavada eriterek mantarları soteleyin ve likörü ekleyerek kısık ateşte 4-5 dakika pişirin ve  tavadan alın. 
  3. Ciğerleri dilimleyerek tavada pişirin. Üzerine karabiberi serpin. Biftekleri servis tabağına alarak ciğer dilimlerini yerleştirin.
  4. Yanına 1-2 kaşık mantar ekleyip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: