Malzemeler
5-6 adet kestane mantarı
4-5 adet biftek (kişi sayısına göre sayı artabilir)
60 gram tereyağ
200 gram kültür mantarı
1 paket tavuk ciğeri
Karabiber
Taze adaçayı
3 yemek kaşığı vişne likörü
Yapılışı
- 50 gram tereyağını eritin. Biftekleri bu tereyağında iki tarafını kızartın ve tuz serpin. Sıcak olarak bir yerde muhafaza edin.
- Mantarların hepsini temizleyin ve dilimleyin. Kalan tereyağını tavada eriterek mantarları soteleyin ve likörü ekleyerek kısık ateşte 4-5 dakika pişirin ve tavadan alın.
- Ciğerleri dilimleyerek tavada pişirin. Üzerine karabiberi serpin. Biftekleri servis tabağına alarak ciğer dilimlerini yerleştirin.
- Yanına 1-2 kaşık mantar ekleyip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder